2 redenen waarom u moet kiezen voor recirculatie met een plasmafilter

In keukenland word het al enige tijd om iedereens oren geslagen, wilt u recirculeren of luchtafvoeren. Wij begrijpen als geen ander dat dit een lastige keuze is, in het bijzonder voor iemand die niet vaak bezig is met nieuwe keukens en apparatuur. Wat houdt recirculatie precies in, waarom zou u hiervoor moeten kiezen en wat zijn de nadelen. Wij leggen het hier uit.

Welke manier is het beste om de kooklucht te reinigen?

Om deze vraag te beantwoorden zullen we eerst de voordelen en nadelen van alle luchtreinigingstechnieken even kort toelichten.

Luchtafvoer naar buiten

Bij iedereen bekend en ook (helaas) nog de meest gebruikte methode om van de kooklucht af te komen is door deze op te zuigen met de afzuigkap, door een kanaal heen te blazen en naar buiten af te voeren. In deze situatie wordt de geurrijke en tevens warme lucht naar buiten uitgeblazen. Het is natuurlijk fijn dat de geuren en vetten worden afgevoerd. Maar met de huidige energieprijzen is het niet zo fijn dat de warme lucht wordt afgevoerd naar buiten. Bij de meeste afzuigkappen is het vermogen rond de 700 m3/uur, waardoor er in een gemiddelde woonkamer alle lucht binnen een uur naar buiten wordt geblazen. Koude lucht wordt door kieren naar binnen gezogen en uw CV ketel kan aan het werk.

Recirculatie met behulp van een koolstoffilter

De eerste recirculeren afzuigkappen zijn uitgevoerd met een koolstoffilter. Dit filter bestaat (meestal) uit een mat met koolstof. Koolstof heeft de eigenschap geuren te absorberen en vetten aan te zuigen. Dit zorgt ervoor dat het restproduct is gezuiverd van vetten en geuren. Dit kan een koolstoffilter tot 70% efficiënt. Ook in deze situatie kan de gemiddelde afzuigkap 1x per uur alle lucht in de kamer reinigen.

Recirculatie met behulp van een plasmafilter

Wanneer u een plasmafilter gebruikt wordt er door middel van plasma lucht gereinigd. Dit plasma zorgt ervoor dat de kooklucht wordt gereinigd van geurmoleculen, vetten, pollen en allergenen. Ons plasmafilter is getest door het VDE en daar is bevonden dat het filter tot 99% van de geur reinigt. De eerste reden om te kiezen voor een plasmafilter is dan ook dat het de meest efficiente manier is om de lucht in de ruimte te reinigen.

Antwoord:

De meest efficiënte en gezonde manier om de lucht in uw woning te reinigen is zonder meer een plasmafilter vanwege de meer efficiënte reiniging van de lucht in uw woning. U houdt niet alleen frisse lucht over, maar ook echt schone lucht.

Het behouden van warmte in uw woning

De afzuigkap is een steeds vaker genoemd onderwerp van discussie voor een milieuvriendelijke woning. De afzuigkap is tijdens het gebruik een grote bron van warmteverlies, maar wat de meeste mensen niet weten is dat dit ook buiten het gebruik een bron is van verlies van warmte. Het kanaal is namelijk een open verbinding met de buitenlucht. Recentelijk hebben wij twee foto’s ontvangen die tonen wat de temperatuur is om de afzuigkap. Hierin zit bijna 8 graden verlies.

Afbeelding vooraanzicht
Bovenaanzicht
Infrarood afbeelding vooraanzicht
Infrarood afbeelding bovenaanzicht

Op deze afbeeldingen is warmteverschil waar te nemen. Waarbij donker koude lucht betekend. Rondom de afzuigkap is het 15,5 graden daar waar het bij de afzuiging nog maar 7,6 graden is. Deze koud komt dus de gehele dag gedurende de winter zonder dat je het door hebt de kamer binnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *